lördag, februari 10, 2007

Dalby och Tvedöra

Lite utav en dykodyssé! Två nya ställen som varken Jonas eller jag hade dykt på. Kändes roligt att ta lite enklare dyk som inte var Ön, Limhamn. Vi bestämde oss för att börja med Dalby stenbrott.


Parkerade uppe på parkeringen och gick ner till vattnet och kollade läget, såg bra ut. Packade ut sakerna och tog på oss utrustningen och sedan ner i vattnet. Där bet det till lite i kinderna, det var lite kyligt, 3 grader närmare bestämt.
Efter att ha vant sig lite vid kylan så påbörjade vi vårat varv åt vänster. Såg mycket skräp, bildelar, gamla träd, grillgaller, sten... Efter ca en halvtimme så signalerade Jonas att han fryser om sin hand (handsken läcker), så vi går upp och simmar ytsim tillbaka till bryggan. Hade kommit runt ca 2/3 av brottet.

Ytintervall, med lunch från Preem. Mums...
Sedan iväg mot Tvedöra sandtag.


Parkerade vid den låsta grinden och gick ner till vattnet, is överallt... Nästan, på andra sidan verkade det som det fanns lite öppet vatten så vi åkte över till den sidan. Såg ut som det skulle kunna vara bra sikt när vi var nere och kollade läget. Efter lite tveksamheter så bestämde vi oss i alla fall att ta ett dyk nu när vi ändå var här. På med grejorna igen och ner till vattnet. Simmade runt i det 4 gradiga vattnet och hitta maxdjup på runt 12 meter. Mycket kräftor, men inte annars så mycket att titta på, mycket sand. Jag började frysa om huvudet så vi avbröt och gick upp. Åkte in till Oxygène och tog lite kaffe med instruktörerna...

Bra dyk!! Inte mycket liv att titta på, men bra sikt och nya dykplatser.