lördag, december 02, 2006

Blandad update

Efter att inte ha skrivit på alldeles för länge så blir det en liten update på vad som har hänt sedan sist... nästan en månad sedan, på tok för lång tid mellan uppdateringarna.

Tar det nyaste först.

2/12 dykning i Ablahamn
Utfärd med Oxygène Lund, var mening att det skulle bli en utfärd till brofästet, men det verkade som om det blåste lite märkliga vindar (sydväst, dvs rakt på dykplatsen). Istället bestämmde vi oss för att åka till Ablahamn, ligger ju i lä från en sådan vind. Vi stod och valde mellan Ablahamn och Arild och eftersom Fredrik och Anna inte hade varit i Ablahamn så valde vi det.
Tyvärr regnade det så vägen ner blev lagom hal och jobbig att gå, men vi kom ner helskinnade. Tog ett dyk åt höger, såg en del stora sjöstjärnor och en del mindre krabbtaskar. Hade glömt att ta med en lampa så det blev inte mycket att titta in mellan stenar och så. Ett bra dyk tycker jag, skaplig sikt. Efteråt kom vi fram till att det fick räcka med ett dyk, det regnade och ett ytintervall i regn och rusk lockade inte jättemycket så vi packade ihop och åkte tillbaka till Lund.

Enriched air "Nitrox" kurs
Har gått kursen och hoppas att jag kommer att ha nytta av den, mest har jag tagit den med tanke på Egyptenresan som kommer i slutet av februari. Det kan vara värt att få några extra minuter på diverse vrak eller rev också för den delen. Det är en del att hålla i huvudet men inte speciellt svårt, tror att examensprovet på måndag ska gå bra. Då får jag ytterliggare ett cert :D, och det är ju alltid bra att ha.
Mer på kursfronten är att det är två till på Egypten resan som vill gå djupkursen så vi kommer att bli tre stycken som går den nere i Egypten, teori här hemma och fyra stycken dyk under 30 meter när vi har kommit ner dit. Tror att det är en ganska så bra idé, inte helt lätt att hitta 40 metersdjup här omkring, det är väl kanske i något gammal stenbrott eller liknande. Annars så får man åka upp till Vättern eller någonstans på västkusten. Men det ska bli skoj det också.

Nattdyk, Limhamn 9/11
Testade lampan för första gången och blev lite nervös när den först inte tände ordentligt, men sedan kom den igång och lyste som bara den. Tyvärr så var det riktigt tråkig sikt, kanske en hel meter som bäst emellanåt, men jag gissar att medelsikten låg runt 0,5 meter. Detta blir ju att lampan inte riktigt kan visa sin potential, men det kommer ju att komma massor med fler tillfällen att pröva den. Tänkte ju bland annat ta med den ner till Egypten och där hoppas jag att den kommer att lysa upp det klara vattnet som en sol.