tisdag, juni 13, 2006

Vrakdykning på Johannes L 12 juni

Organiserad varkdykarutflykt från Oxygène Lund till fraktfartyget Johannes L utanför Råå, Helsingborg. Ett enkelt nybörjarvrak som används flitigt vid vrakkurser, men nu har ju jag bara ett AOW och då får man nöja sig med att ligga utförför och titta på, det kan vara häftigt ändå.

Stefan och jag bildade ett dykpar och började med att konka ner alla prylar till stranden och bytte om.
Gick så långt ut som vi kunde innan fenorna åkte på, det är tillräckligt mycket simmande ändå. Simmade ut den sista biten till vraket, där Göran, Johan och Patrik redan var och hade bojat upp det. Ganska strömt, så vi hamnade ur kurs några gånger men till slut gick det.

Började turen med att gå från fören till aktern på kölsidan, inte så mycket att se, synd att hålet ligger nere i sanden... Tittade på propellern som någon har sågat av fint. När vi kom runt till däcksida så började det strömma på lite så det var bara att ligga stilla och flyta med. Kollade in i lastrum, lite rör och luckor. Blev några vänder till fram och tillbaka innan det var dags att simma tillbaka in. Det blev en liten färd i lastrummet, lite häftigt.

Tillbaka in till land där korvgrillning väntade. Skoj, skönt 16 gradigt vatten och trevligt sällskap så det blev en bra kväll.