tisdag, april 01, 2008

Oupptäckt vrak?


Efter ett dyk ute på Röret och en liten utflykt vid röränden så dök plötsligt ett stålskrov upp i sanden. Det låg i sluttningen på ca 28 meters djup norr om Röret. Enligt bedömmningarna/gissningarna så var det av storleksordningen 10x4 meter, stålskrov och en överbyggnad av både trä och stål. Tycker att den pminde mycket om båten på bilden.

Inget namn var synligt och det verkade inte gå att komma in i skrovet på något enkelt vis, tex var lastrummet fullt med sand. Har efter ett kort letande på internet inte kunnat hittat något fartyg som sjunkigt i Vättern med detta utseende. Skrovet är rostigt och det är inte lätt att gissa någon ålder på fartyget eftersom det inte verkar finnas några detaljer kvar, förutom något som skulle kunna vara ratten. Efter att ha sökt över skrovet grundligt så blev det en sväng på botten runt om. Dock kunde inte mer än en trädgren hittas. Linan sitter kvar i Röret till vraket så det ska inte vara något problem att hitta tillbaka.

Nästa dyk kommer till största delen att bestå av att försöka att hitta något som skulle kunna identifiera vraket. Är mycket spänd på vad detta kan ge. Kommer snarast att komma tillbaka till detta.

Någon som vet vad det kan vara för någon båt, skriv gärna en kommentar.

Dyk väl!