söndag, februari 10, 2008

Finbesök från Red Top Divers


De rödmösseprydda herrarna i RTD kom på besök till Jönköping för lite dykning, mycket trevlig helg. Även om ena hälfen just idag saknade sin mössa....

Lördagen ägnades åt dykning i Öninge. I Jönköping så var det nästan helt stilla på ytan, men tydligen så ville vinden annorlund. Ganska så stora vågor, men vi bestämde att vi skulle testa i alla fall. Johan drog på sig sin Nomad och kunde inte sluta prata om vilka extremt stora fördelar som finns med side-mount. Stefan använde sin högpolerade dräktgasflaska, en av alla dess uppfinningar som kommer från Stefan ;-)

Det blev hur som helst två bra dyk, med väggar, stora stenar, genomsim och givetvis en låååååång fikapaus emellan.

Efter hamburgare på Bishops somnade alla in sött ganska så snabbt.

Söndagens dykplats blev Fredriksberg, inte illa, i alla fall inte några vågor. Faktum var att det var helt stilla, man kunde inte höra något ljud överhuvudtaget. När alla var tysta...
Två bra dyk, lite sämre sikt än vanligt, men det var ju i alla fall något annat än Dalby stenbrott ;)

RTD svängde söderut ganska direkt mot Skåne. Och när jag kom hem så såg jag at något var i alla fall glömt. Traditioner är till för att följas ;-)

Nu får vi se när vi ses nästa gång. Efter Florida, Thailand etc så kommer det en period där det kommer att bli mycket utfärder med Stromboli och mycket vrakdykning. Förhoppningsvis kommer det att bli några resor dit, samt att de kommer att komma tillbaka upp hit för lite mer dykning.
Fast då kommer det eventuellt att dykas med RB med grått omslag...

Skoj helg, skoj dykning!!!!