lördag, juni 16, 2007

Några dyk i Stora Lund

Har blivit tre dyk i Stora Lund sedan sist. Ett dyk på en onsdagsutfärd med H2O Linköping och två dyk idag lördag med en utfärd med Oxygène Jönköping. Som alltid är det trevligt och roligt att dyka här.

Onsdagsdyket gjordes i den högra svängen, dvs hoppa i vid parkeringen och sedan simma runt udden till stranden. Hittade tangentbord, hårddisk och en massa annat jox. Grillad korv efteråt satt riktigt bra.

Det första dyket på lördagen genomfördes på samma sätt, dvs i vid parkeringen och sedan runt till stranden. Mot slutet av dyket skulle jag skjuta säck, men den hade klibbat igen så det tog ett tag innan den åkte iväg. Men det gick bra till slut. Ytintervallmacket från Mackeriet smakade utmärkt i solen, även om det blåste något...
Dyk nummer två gav Anna och jag iväg oss norrut för att se vad som fanns där. Ingen av oss hade varit där men Markus förklarade att det fanns ett ganska så häfigt undervattenslandskap. Simmade norrut ett bra tag, såg en stooor aborre och spillrorna efter en båt. När vi började tvivla på om det överhuvudtaget skulle bli djupare så kom avsatsen. Riktigt härligt. Lödräta väggar med skaplig sikt. Det var ett mycket bra dyk.

Bestämmde att vi skulle göra ett längre dyk där imorgon för att se mer vad som skulle kunna finnas. Skoj med upptäcktsfärder :-D