fredag, juni 12, 2009

Längsta dyket "so far"

Håkan och jag tog tisdagskvällen i besittning för att dyka på Röret. I sann BKPP explorationanda så hade vi en riktigt grym plan. Fäst en lina på ca 15 meters djup och följ sedan djupkurvan. Passade även på att kontrollerad de linorna som vi redan har lagt ut över sanddynerna och rensa bort en del sjögräs och annat jox som hade fastnat i dom.

Sagt och gjort, efter 34 minuters konstant simmning, kom vi fram till 20 meters djup, fästa linan och började simma söderut. Sand, sand, sand och sand kan sammanfatta vad det var för något som vi såg. Dock hittade vi ett hemmagjort sänke av två tegelstenar, utfärdens höjdpunkt!

Sedan var det bara den långa färden tillbaka längs Röret. Vi räknade ut att vi spenderade ungefär 60 minuter för att simma fram och tillbaka, det är segt, speciellt som det roliga händer lååååångt bort från stranden.

Men tog lite tider så nu tänkte jag försöka att rycka upp bkpp.se med lite ny text, bilder och början till en karta. Det kan behövas, för det har inte hänt så mycket på den sidan på ett bra tag. Kanske dags att skaffa ett UV-hus till kameran så att det kan komma upp lite loggbilder...

Dyk bra