fredag, september 21, 2007

Hästholmens hamn


Det blev ett dyk i Hästholmens hamn efter lite mer än två veckor utan dykning. Kändes bra att vara tillbaka i vattnet igen.


Började dock med att planen att dyka i Öninge grusades något efter att ha åkt ner och sett alla stora vågor. Kändes inte riktigt helt 100 att komma upp i dessa vågor i mörkret, så vi beslutade att det fick bli Hästholmen istället. Marcus hade ett dyk där som han var intresserad av att göra. Nytt dykställe för min del, så jag var bara glad.


När vi kom fram så började det att ösa ner regn, tur att det finns möjlighet att byta om under tak :) När vi fått på oss alla grejor och skulle hoppa i så slutade det nästan att regna, men så är det ju alltid.


Kom i vid rampen och efter en minut slocknade lampan! Crap! Försökte tände den igen, men den lyste bara 10 sekunder innan den la av igen. Kan bara konstatera att man måste se till att alltid ladda lampan innan man ska ut och dyka. Den har förmodligen legat påslagen när den har varit nerpackad i min väska i två veckor...

Gick över till backuplampan. Den la också av efter två minuter. Tror att det är euroshopbatterier i den och att de inte gillar kyla, för jag har inte använt lamporna något mer än att testa dem. Fick gå över till min andra backup, och den höll hela dyket :)


Det är inte många parkamrater som jag skulle ha fortsatt dyket med, men Marcus är en av dem.


Han ledde och jag följde. Såg lina, dykaren, sparken, bänken och lite andra "konstföremål". Fast mest blev det att se mycket sand. Inget jätteupphetsande dyk, men ända ett trevligt dyk med trevlig sällskap, skaplig sikt och skönt i vattnet, ca 13 grader.


Nu är det bara att planera nästa dyk ;-)