måndag, juli 09, 2007

Västkusten 070707


Detta magiska datum riktades färden mot västkusten, mer specifikt Lysekil och Gullmarsfjorden. Efter några timmar i bilen var planen att dyka Ormestad, Slläggö och Skår. Tre dyk.

När vi kom ner till Ormestad var det ganska så skitigt i vattnet, men flera av dykarna på plats sa att det klarnade upp längre ner. Det fick räcka som motivation, på mer prylarna och ner. Mycke riktigt. Runt fyra meters djup så kom vi under "locket" och väggdyket kunde börja. Mycket häftigt dyk, men man är ju lite svag för väggar ;-)

Efter detta på med sakerna in till Lysekil och fyllning innan det var dags att hoppa i Släggö. Blev ett ganska så behagligt dyk, fick se krabbtask igen (de finns tydligen inte i Vättern ;-) ). Efter dyket skulle vi fylla luft, men det var en jättekö med flaskor som stod före så vi gjorde om planen lite. Äta, åka tillbaka och fylla i Jönköping och sedan ett avsaltningsdyk vid röret. Sagt och gjort. Efter en god laxtallrik på Bengts fisk så åkte vi tillbaka till Jönköping, men när vi kom dit så regnade edet och alla var ganska så trötta så det blev inget dyk utan vi sköljde prylarna istället och åkte hem.

Men en mycket trevlig dag!!
Ormestad kommer det absolut att bli fler gånger!!