tisdag, oktober 17, 2006

Oops, glömde skriva...

Ibland är man allt för slö... Tänkte skriva om nattdyket/kvällsdyket i torsdags, 12/10, men så har det inte blivit så det kommer en liten blänkare om det nu istället.

Det första mörkerdyket efter AOW kursen, inte så konstigt eftersom det har varit sommar tidigare och svårt att bli riktigt mörkt. Gjorde dyket på Ön, det blir lite annorlund att vara under vattnet när det är mörkt, men man känner igen sig ganska så mycket ändå. Men det fanns numera två stycken vrak... Inte illa, någon hade sänkte en större eka, så jag blev väldigt förvånad över att hitta den där.

Det tråkiga var att jag insåg att jag MÅSTE skaffa en bättre lampa. Den jag har räcker väl till att lysa upp små klippskrevor vid Kullen, men som lampa vid nattdyk fungerar den inte.

Förhoppningsvis blir det mer dykt inom snar framtid. På fredag morgon är det planerat en färd till minsveparen M-575, bättre än att jobba. Och i helgen blir det förmodligen dyk med gamla kollegor från Gambro.

Det är skoj att dyka!!

måndag, oktober 02, 2006

Vårhallarna 1 Oktober

Halv spontanutflykt med Oxygène Lund. Eftersom jag har ett ruskigt dyksug så var det bara att signa upp och följa med. Dykplatsen blev Vårhallarna utanför Simrishamn, en sträcka på ca 200m av lite klippor i sandstranden.

Roligt att testa på nya ställen. Var lite besviken på vädret som var lite molnigt och disigt när vi kom fram. Men under det första dyket så kunde man se att solen kom fram, speglade sig i sandbotten.

Ytintervall i sol med korvgrillning är rikitgt härligt. Och även ett härligt andradyk. Även om det inte var så mycket att titta på just den här gången var det roligt att kunna dyka på ett nytt ställe med massor av roligta och trevliga människor.

Hit kan jag tänka mig att komma fler gånger. Kankse ett dyk på Vårhallarna och sedan ett på Prästens?

Troligen nytt rekord i bottentid: 64 minuter med 12l flaska.
Dessutom, är jag bara ett dyk från att komma över 50 dyk i år. Jag bara ska över den gränsen, helst innan oktober är slut.

Mera dykning åt folket!