torsdag, april 27, 2006

AOW på Hönö 22-23 april

Vi som gick Open Water kursen tillsammans i höstas, Calle, Malte, Robert, Stefan och jag, hade då den goda smaken att boka in helgen 22 och 23 april som helg för att genomföra Advanced kursen. Snacka om bra fingertoppskänsla!! Perfekt väder under hela helgen.

Turen gick till Oxygènes dykcenter på Hönö, vi hade tänkt att åka till Lysekil först men de hade ingen båt tillgänglig så det fick bli Hönö istället. Förutom vi så var demoninstruktör Göran (demon !?!, hans egna uppfattning ;) ) och blivande dive master Anna med som stöd.

Vi kom fram på fredagskvällen ganska sent så det blev en snabbrekning av dykplatsen i mörker och sedan nerbäddning i dykcentrets vandrahemsdel. Efter frukost på ett av de lokala bagerierna var det på med grejorna och dags för dagens första dyk: Peak Performance Bouyancy. Klurigt värre att simma genom rockringarna för att inte tala om att nudda flaskan med näsan och backa... Mer övning.


Yterintervall med glass!!

Sedan dags för navigeringsdyk med varianterna fram och tillbaka, fyrkant, trekant och naturlig navigation. Det gick förvånansvärt bra. Och en liten sväng för att kolla omgivningarna inför nattdyket.

Nattdyket var häftigt, fast det var något i vattnet som gjorde att ljuset absorberades ganska så mycket, men lite såg man i alla fall. Häftigast var nog att se Görans gula fenor komma plöjandes genom vattnet...

Sen var det god natt och sova tills söndagens båtdyk.

Packade den mindre dykbåten full med grejor och ut mot dagens första dyk, djupdyk på Invinga. tyvärr kom allt silt vi drog upp vid ytan ner till os senare och det blev riktigt dålig sikt. Det blev till att hålla handen under den första delen av uppstigningen tills sikten blev lite bättre igen.

Ytintervallet spenderades på Vinga och korvgrillning. Efteråt var det dags för helgens sista dyk, Multilevel dyk i Midsommar viken vid Vinga. Det var riktigt bra sikt under 12 meter, annars så var det sådär. Såg en del krabba men inte så mycket fisk.

Båt tillbaka till Hönö, spola av grejorna, packa ihordning städa och åka hemåt.

Blev en riktigt trevlig helg med mycket bra dykning.