måndag, augusti 31, 2009

Kylslagen på Röret

Dök ett dyk med Micke som inte hade varit i vattnet på ett tag. Det var lite kylslaget vatten för kvällen bara sju grader. Jag trodde i alla falla att det åtminstone skulle vara uppåt 15.

Gjorde lite avrostningsövningar och sedan simmade runt. Glädjande var att jag hittade den stora stenen! Den fanns tre meter från änden av linan som Håkan och jag fäste i ett ankare vid ett kvällsdyk i vintras. Skoj!
Fast lite irriterande att den hela tiden har varit så nära utan att vi har hittat den.

Men bra sikt och det gick bra för Micke.

onsdag, augusti 12, 2009

Mathilda och Hajen


Eftermiddags/kvällsdyk med vrakdykning på Mathilda och Hajen. Som de flesta vrakdyk i Vättern så simmar man runt vraken ganska så fort och sedan ligger man och spanar in en massa detaljer innan det är dags att gå upp.

Först Mathilda, sedan korv och sedan ut till Hajen.

En trevlig kväll!

torsdag, augusti 06, 2009

Hyfsat dykväder ;-)


Eller vad sägs om plattvatten, strålande solsken, inte ett moln på himlen och underbara vrak. Tror jag har slut på ord att beskriva hur bra vraken här utanför Öland är. Alla dyk har varit kallt på botten med temperaturen stiger för varje meter som man kommer närmare ytan. Idag var det 19 grader på sex metersstoppet. Det betydde givetvis att det blev bad från båten under ytintervallet.

Och sedan är det ju dessutom fullmåne och det har varit riktigt läckert nu på kvällen. Hoppas att bilden kan ge det lite rättvisa.


onsdag, augusti 05, 2009

"This is why I dive" - M/S Humber


Stålbåt lastad med skrot när den gick ner i tjockis. Massor av riktigt roliga detaljer att titta på. Dessutom riktigt många saker som jag sett på vrak för första gången, vanligtvis har något redan plockat hem prylarna till sitt vardagsrum.

Ljust, ingen ström, lite kyligt på botten. Summa summarum ett dyk värt varenda öre av utbildning, utrustning och utfärder. Jag är helt lyrisk.

tisdag, augusti 04, 2009

S/S Auguste Helmerich


Gammal midskeppsångare som var lastade med plank när hon gick ner. Är mest berömd för sin stora ratt. Den är nu BORTA!!! Någon eller några har jobbat på friskt med att såga bort den för det är en rejäl axel. Varför kan inte folk hålla händerna i styr.

Nåväl, som tur är finns det många andra detaljer att titta på. Mycket ventiler, delar av gamla lampor etc. En titt ner i maskin från skylighten skapade ett riktigt bra habegär. Men det får vänta till nästa gång.

Riktigt bra med ljus, kunde så mycket detaljer utan att behöva använda lampan =)

måndag, augusti 03, 2009

S/S Lilly


Coooolt vrak. Riktigt häftigt!
Det blev två stycken dyk på detta vraket idag. Mycket att titta på även om mycket är plockat, men hittade det trots allt en ventil som fanns kvar på vraket.

Gjorde några härliga genomsim genom maskin och var inne en sväng i kolboxarna.

Sol och bra väder gör inte saker och ting sämre. Att vi dessutom inte är så många ombord gör detta till en absolut lyxresa.

söndag, augusti 02, 2009

Lite ändring i planen

Lite ändrade planer!
Pga dåligt väder så har M24 blivit lite försenade från Lettland så stannar över hos kompis på Öland, grillning och bad står på programmet.

Mot dykning imorgon.

Ölandska vrak med M24

Nu bär det iväg till Öland och M24 och dyka fina vrak. Verkar som att det ska bli bra väder och det är ju inte fel.

Vrak av världsklass med mycket detaljer (beroende på vilket vrak...), ljus sandbotten, ingen ström och massor av god mat.

On the road!