söndag, oktober 19, 2008

Måsen och Ulrika

Den här gången var Måsen på slutet av linan till skillnad från förra gång. Bra vrak, en hel del linor som satt, misstänker att det är många som har försökt att boja och bojen har försvunnit. Mycket fina detaljer att titta på och beundra.

Andra dyket blev på Ulrika och det vraket är om möjligt ännu finare och mer välbevarat än Måsen. Dessutom med tanke på att det är 100 år äldre. Kakelugn, detaljer, det måste kunna gå att lägga några dyk till på detta vrak innan man inte behöver komma tillbaka på ett bra tag.

Ta det lugnt!

tisdag, oktober 14, 2008

Techie!!

Då kan man bära alla sina svarta dykprylar med gott samvete, techsvart till techdykare ;-)

Då kan man lätt lista ut att jag blev klar med kursen i helgen, även om det kändes som att det var på håret.
Det blåse ordentligt så det blev bara ett dyk första dagen, Fu Shan Hai. Andra dagen blåste det ännu mer men Eva och Peter lyckades hitta ett vrak som låg någorlunda i lä nämligen Affaire, en gammal träskuta.
På söndagen hade det mojnat lite och då blev det två dyk på Fu Shan Hai. Inte någon nämnvärd ström, men det var lite lurigt att ligga på de lite grundare dekona och gunga ihop med vågorna.

Men skönt att vara klar, både med kursen och i huvudet.

Nästa dyk blir förhoppningsvis Ulrika och Måsen utanför Motala i Vättern. Blir säkert en bra blandning som man kan vara kvar ett tag nere på.

Tx 26/17!

tisdag, oktober 07, 2008

Favoriter i repris

Till helgen blir det favoriter i repris. Åker med M24 till Fu Shan Hai för att avsluta Techkursen. Sist jag var på M24 var det riktigt bra som vanligt, hoppas på en repris av detta, och den dagen jag var ut till Fu Shan Hai var också riktigt bra.

Så jag hoppas innerligen att det kommer att bli två stycken repriser som kommer att hålla samma höga klass.
Ett av målen är att komma ner till akterspegeln och titta på de imponerande stora bokstäverna. Om det nu inte ligger lite för djup, men det kanske går att se dem ändå.
Det sista orosmolnet är att det kan blåsa bort, men jag har offrat fina gåvor till vädergudarna att det inte ska blåsa inne.
Kommer att bli en superhelg!!

måndag, oktober 06, 2008

Det är inte meningen...

Ut med Peters dykbåt igen. Denna gången rustade till tänderna med koordinater till alla möjliga och omöjliga ställen. Tanken var att det skulle bli den stora stenen igen, men...
En bit ut från Jönköpings hamn så insåg vi att vi hade lite för lite bensin att ta oss ut till stenen och tillbaka. Så tanka i reservdunken och i sakta mak bege oss tillbaka till hamnen.

Det är inte meningen att vi ska dyka från båten, men nästa gång SKA det bara bli dykt även om det slutar med att vi lägger i den i hamnen paddlar ut några meter och gör fast den.


Men kvällen slutade med ett dyk i alla fall. Efter att vi lastat upp båten på trailern så kittade vi upp oss och hoppade i från bryggorna och simmade runt piren. Det var helt klart att dyk över förväntan. Mycket liv, sovande lakar, abborrar, kräftor och så var det någon silvrig fisk som verkade ganska aktiv i sitt jagande. Plus en hel del bråte... Men vad kan man förvänta sig från en hamnpir. Kvällens fynd var nog bensintanken från en Puch.

"Så länge det finns möjligheter att dyka ska man planera för att dyka"