onsdag, augusti 27, 2008

Exilen är över!

Efter nästan 20 dagars exil sedan det förra dyket så var det äntligen dags igen. Låt för att regnet öste ner, men vad gör det när man ska dyka?

Stora Lund blev det tillsammans med några andra som följde med på Oxygènes kvällutfärd.
Det blev ett ganska lugnt och trevligt dyk med en buddy som gjorde sitt första dyk sedan grundkursen. Det gick hur bra som helst, dessutom var det en hel del kräftor framme som bonus.

Nu gäller det bara att fortsätt att dyka. Kanske kommer det att gå att slå förra året i antal dyk fast jag inte har gjort någon dykresa?

Blubb

söndag, augusti 03, 2008

Post-semester

Har inte blivit uppdaterat här på ett bra tag, man blir slö när det är semester och sol :)

Som vanligt blir det inte så mycket dykt när man har semester, men lite har jag allt lyckats att klämma in.
Har påbörjat en Tech-kurs för Göran på Oxygène Jönköping. Har funderat länge och nu kom det ett bra läge. Hade kanske tänkt att det skulle dröja lite längre tills dess, men vad gör man inte när det uppkommer ett lysande läge. Teori och övningsdyk intensivt i fyra dagar, mycket nytt och mycket som händer. Märkligt att det på vissa kurser verkar vara otroligt mycket saker som försvinner och inte fungerar som man har tänkt, för att inte tala om den där dykaren som dyker upp emellanåt med en sax och klipper loss saker ;-) Skämt å sido så är det oerhört nyttigt att stöta på en massa problem som man klarar av att lösa i en kontrollerad miljö.
Nu återstår de avslutande fyra dagarna innan man kan kalla sig techdykare. Tror att det stora problemet blir att försöka att upprätthålla en bra status på detta. Har lite svårt att se att man kommer att lägga många dyk i Vättern bara för att få dykerfarenhet. Blir säkert en och annan resa med ÖVDK och andra utfärdsbåtar.

De var de enda dyken som gjordes under semestern. Efter så gjorde Håkan, Erik och jag två riktigt bra dyk på fredagkvällen den 1:a. Öninge var platsen och bjöd som vanligt på en massa roligheter. Varmt och skönt i vattnet, nästan lite för varmt de översta metrarna, men man ska inte klaga. Det gjorde det behagligare att bada efteråt.

Det finns lite planerad dykning framigenom, tech-kurs, helg på Dyk-Leif och så får jag se till att det kanske blir lite mer dykning mitt i veckorna.

Blubb, blubb