måndag, maj 22, 2006

Ablahamn 21/5 - 2006

Då har man dykt Ablahamn!
Inte riktigt så jobbigt som jag trodde att det skulle vara med trapporna och släpandet upp och ner, men det var ju ingen lätt match lite svett och tårar gick det åt.

Lyckades snylta med på Stefans AOW kurs som skulle göra djupdyk och multileveldyk. Hade ett ganska svårt fall av dykabstinens kände jag och det var riktigt, riktigt hyggligt av Stefan att låta mig föja med.
Första dyket var djupdyk, rakt ut, hyfsat bra sikt ner till 12 meter ungefär. Sedan kom det ett språngskikt och under det sänktes temperaturen från ca 12 grader till 5 grader och sikten sjönk från runt 7 meter till 2 meter.
Andra dyket så fick en av eleverna problem med sin ena fena, tappade sin hälrem, lånade ut min rem och sprang (nåja...) upp till bilen och hämtade en ny. De andra begav sig under tiden ut lite mot väster. Kom tillbaka ner, drog på mig grejorna och började simma utåt där jag hade sett bubblor innan. Efter några minuters ytsim så hamnade jag rakt på bubblorna, tur, sjönk ner och signallerade till Stefan att allt var OK. Såg en hel del kant och havsnålar, riktigt fina. Finns mycket håligheter som man kan utforska nästa gång som man är på besök.

Sedan sägs det att det ligger ett vrak strax nordväst om Ablahamn, vet inte om det stämmer, men det kan man ju också leta efter.

Kväve berusar!

fredag, maj 19, 2006

Silfra bokad!!

Då var det gjort!!! Jag har bokat in mig på en dyktur till Silfra på Island. Det ska bli riktigt, riktigt, riktigt häftigt att dyka där. När jag ändå kommer att vara på Island så kände jag att jag bara var tvungen att göra detta, om inte så hade jag nog bittert ångrat det för lång tid framöver.

Den 23 juni (midsommarafton) bär det av från Reykjavik till Silfra, Thingvellir, för två stycken dyk. Kommer att åka utfärden med Dive Iceland, verkar vara en sjysst firma. Men det återstår väl att se.


Det ryktas om att det är en helt enorm sikt, och bilderna som jag har tittat på verkar bekräfta detta. De finns de som har pratat om "flera hundra" meters sikt, det kanske man ska ta med en nypa salt, men en otrolig sikt är det säkert.

Dyk lugnt!!